Etusivu » Kaupanvahvistaja

Kaupanvahvistaja

Tilaa kaupanvahvistaja Oulu vahvistamaan kiinteistön kauppa, lahja tai jakosopimus 

Kaupanvahvistaja oulu

Maria Saarenpää

Kaupanvahvistajatunnus 402875/184

Oulu, Haukipudas, Ii, Kempele, Pudasjärvi

Tilaa kaupanvahvistaja pankkiin, kotiin tai varaa aika Arvokirjan toimistolle.  Toimialueena Oulu, Haukipudas, Ii, Kiiminki, Pudasjärvi ja Kempele. Kaupanvahvistuksen hinta 120 €. Kaupanvahvistaja laatii tarvittaessa kauppakirjan tai lahjakirjan. Myös kauppakirjaluonnos pankille nopeasti!

Kauppakirja tai lahjakirja alk. 350 € 

Arvokirjan kaupanvahvistajat laativat tarvittaessa myös kauppakirjan tai lahjakirjan alkaen 350 €.  Kauppakirjaa varten tarvitaan myös kiinteistön asiakirjat: lainhuutotodistus, rasitustodistus ja kiinteistörekisteriote sekä tilakartta (20 €/kpl).

Milloin tarvitaan kaupanvahvistaja?

Kun myyt tai lahjoitat talon, tontin, metsätilan tai vapaa-ajan kiinteistön, joka sijaitsee omalla maalla, on perinteinen kauppa- tai lahjakirja allekirjoitettava Maanmittauslaitoksen määräämän kaupanvahvistajan ja kummankin kaupan osapuolen läsnäollessa.  Kaupanvahvistusta ei tarvitse vuokraoikeuden eikä rivi- tai kerrostalohuoneiston kauppaan. 

Kuka maksaa kaupanvahvistajan palkkion? 

Kaupanvahvistajan palkkio on 120 € vuonna 2021. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat yleensä kaupan osapuolet puoleksi. Yhtä hyvin voidaan sopia, että joko myyjä tai ostaja maksaa yksin palkkion. Palkkion voi maksaa käteisellä tai laskulla.

Kiinteistönkauppa ilman kaupanvahvistajaa - Allekirjoita kauppakirja etänä sähköisesti

 Kiinteistön kauppakirja- tai luonnos voidaan tehdä virallisesti ilman kaupanvahvistajaa maanmittauslaitoksen ylläpitämässä sähköisessä kiinteistönvaihdannan palvelussa ilman kaupan osapuolten fyysistä läsnäoloa: Myyjä voi olla marjametsällä Lapissa ja ostaja Helsingin vilinässä.

Arvokirjan kaupanvahvistaja laatii sähköisen kauppakirjan maanmittauslaitoksen ylläpitämässä kiinteistönvaihdannan palvelussa ja lähettäää linkit sähköpostiin, josta ostaja ja myyjä pääsevät hyväksyvät kaupan ehdot pankkitunnuksilla.

Myyjän ja ostajan ei tarvitse olla fyysisesti samassa paikassa. Erillistä kaupanvahvistajan läsnäoloa tai vahvistusta ei tarvitse tehdä. Lainhuuto lähtee automaattisesti vireille ja palveluun voi antaa katseluoikeudet pankille sekä siirtää kiinteistöön kohdistuvat panttikirjat ostajalle tai pankille. Palvelu on helppo ja turvallinen!

Saatavuusalue

Oulu, Haukipudas, Ii, Kiiminki, Pudasjärvi, Kempele, Tyrnävä, Oulunsalo.  Sähköinen kaupanvahvistus ajasta ja paikasta riippumaton.

Ota yhteyttä ja tilaa kaupanvahvistus» tietosuojaseloste

Koronaviruksen myönteinen vaikutus kiinteistönvälitykseen – Asunnon hinta-arvio ja kiinteistökauppa netissä

Kirjoittajalta Rosa Ruuskanen | helmikuu 28, 2021

Tiesitkö, että kiinteistökaupat onnistuvat täysin sähköisesti milloin ja mistä vain, vaikka omalta kotisohvalta? Sähköinen kiinteistökauppa kauppa on korona aikana turvallinen ja helppo tapa tehdä asuntokauppaa netissä. Myös kiinteistönvälittäjän arviokäynti eli kiinteistön tai asunnon kirjallinen hinta-arvio hoituu digitaalisten palveluiden ansiosta sähköisesti.…

Lue koko artikkeli

Sähköiset palvelut yleistyvät asuntokaupassa

Kirjoittajalta Maria Saarenpää | tammikuu 11, 2021

Asunnon hinta-arvio sähköisesti Vaikka et olisi myymässä asuntoa, saatat kuitenkin tarvita asunnosta tai kesämökistä hinta-arviota. Ehkä olet suunnitellut kylpyhuoneremonttia ja tarvitset sitä varten lisälainaa, jolloin pankki pyytää Sinua hankkimaan kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion asuntosi sen hetkisestä markkina-arvosta. Tai vanhempasi antavat kesämökin…

Lue koko artikkeli