Etusivu » Arviokirja verottajalle 150 € -Tilaa helposti verkosta

Arviokirja verottajalle 150 € -Tilaa helposti verkosta

arviokirja verottajalle
Kiinteistönvälittäjä
Maria Saarenpää

Arviokirja verottajalle eli kiinteistönvälittäjän laatima asunnon tai kiinteistön käyvän arvon määritys perukirjaa, lahjakirjaa tai sukulaiskauppaa varten voidaan tilata kaikkialla Suomessa helposti täyttämällä tilauslomake tästä


 

Arviokirja verottajalle voidaan tilata verkosta seuraavanlaisissa tilanteissa:

  • Suunnittelet kesämökin lahjoitusta lapselle ja lahjaveron määritystä varten tarvitset kiinteistön arviokirjan verottajalle.
  • Tarvitset kuolinpesään kuuluvien kiinteistöjen ja asuntojen arvon määritystä perunkirjaa varten.
  • Teet sukulaiskaupan ja verottaja on pyytänyt Sinua todistamaan alihintaisen asuntokaupan
  • Mietit onko asunnon tai kiinteistön arvo alentunut ja Saisit kiinteistöveroa pienemmäksi toimittamalla asuntoarvion kirjallisena verottajalle.

 

Tilaa arviokirja verottajalle 150 € netistä suoraan sähköpostiisi tästä. Netistä tilattava virallinen kiinteistönvälittäjän arviokirja on verottajan hyväksymä ja sisältää kaikki tarvittavat tiedot.


 

Tilauksen jälkeen kiinteistönvälittäjä on Sinuun puhelimitse yhteydessä ja keskustelette arvion muodostumisesta ennen arviokirjan toimittamista.

Voit olla kiinteistönvälittäjään yhteydessä ennen tilausta

p. 044 422 8801/Maria Saarenpää


 

Asunnon ja kiinteistön käypä arvo lahjaverotuksessa

Kesämökin lahjoittaminen lapselle on viisasta perintösuunnittelua. Tilaamalla kiinteistönvälittäjän arviokirjan varmistat, että et maksa lahjaveroa liikaa! Voit tilata kiinteistönvälittäjän arviokirja verottajalle netistä lahjaveroilmoitusta varten. Arviokirjan perusteella voit ilmoittaa verottajalle, mikä on lahjoitetun kesämökin, osakkeiden tai kiinteistön käypä arvo eli todennäköinen myyntihinta lahjoituspäivänä. Arviokirjan arvosta verottaja laskee sitten lahjaveron määrän. Tilaa meiltä myös vapaa-ajan kiinteistön lahjakirja.

Alihintainen kiinteistökauppa -käyvän hinnan määritys sukulaiskaupassa

Kiinteistönvälittäjän arviokirja on verottajalle todistus lapselle tai puolisolle myydystä alihintaisesta kiinteistö – tai asuntokaupasta: Jos ostat omaisuutta ja maksamasi kauppahinta on alle 75 % (3/4) omaisuuden käyvästä arvosta, kyseessä ei ole lahjanluonteinen kauppa etkä joudu maksamaan lahjaveroa. Tilaa meiltä myös kauppakirja. Arviokirjalla voit saada myös kiinteistöveron pienemmäksi!

Asunnon hinta-arvio perunkirjoitusta varten

Kuolinpesään kuuluvan asunnon arvo tulee ilmoittaa perukirjassa.  Kuolinpesän kiinteistön arviointi ja arviokirja perukirjaa varten voidaan tilata helposti verkosta. Asunnon hinta-arvio perunkirjoituksen kannattaa laittaa sellaiseksi, että se on lähellä todennäköistä luovutushintaa. Perukirjaan tulee ilmoittaa myös kesämökin käypä arvo. 

Tilaa kiinteistönvälittäjän arviokirja 150 € klikkaamalla tästä

AKA-KIINTEISTÖARVIO

Arviokirjasta saat myös tarvittaessa laajemman ja perusteellisemman AKA-kiinteistöarvion. AKA-Arviointi tulee kysymykseen silloin, kun arvion lopputulos tulee perustella arvion loppukäyttäjälle. AKA-arvio laaditaan kansainvälisten arviointistandardien mukaisesti. Tutustu AKA-kiinteistöarviointiin tästä.