Etusivu » Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten, hinta 150 Eur

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten, hinta 150 Eur

asunnon arviointi perunkirjoitusta varten
Tilaa asunnon arviointi perunkirjoitusta varten Kiinteistönvälittä (LKV) Maria Saarenpäältä

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten voidaan tilata nopeasti ja helposti verkosta, hinta 150 €. Tämä kiinteistönvälittäjän (LKV) laatima asunnon arviointi kirjallisena käy verottajalle sekä sisältää kaikki tarvittavat tiedot.

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten ei edellytä kotikäyntiä.  Siksi voit tilata arviokirjan myös vapaa-ajan kiinteistöstä helposti ja nopeasti netissä! Saat virallisen arviokirjan sähköpostiisi 2 vuorokauden sisällä tilauksesta.

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten laaditaan tilaajan lähettämien kuvien, haastattelun, asunnon yksilöllisten ominaisuuksien ja alueen markkinatilanteen perusteella.

Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa. Tilaa asunnon arviointi täyttämällä tilauslomake! 

Huom! Asuntoarvio maksetaan verkkopankissa lomakkeen täyttämisen jälkeen, jos haluat arviosta laskun kuolinpesän nimissä, ole ennen tilausta yhteydessä arvioitsijaan!


Ota yhteyttä arvioitsijaan!


Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten

Perunkirjoitusta varten tulee arvioida kuolinpesän omistuksessa olevien kiinteistöjen ja asuntojen käypä arvo. Perukirjaan merkittyjen arvojen perusteella verottaja laskee kuolinpesän osakkaiden perintöveron suuruuden. Perunkirjoitus on siis ensisijaisesti kuolinpesän veroilmoitus.

Perunkirjoitusta varten tulee arvioida kuolinpesän omistuksessa olevien kiinteistöjen ja asuntojen käypä arvo. Perukirjaan merkittyjen arvojen perusteella verottaja laskee kuolinpesän osakkaiden perintöveron suuruuden. Perunkirjoitus on siis ensisijaisesti kuolinpesän veroilmoitus.

Luovutusvoiton määräytyminen perukirjaan merkityn arvon perusteella

Kun kuolinpesään kuuluva asunto tai kiinteistö myydään, tulee myynnissä saadusta luovutusvoitosta maksaa luovutusvoittoveroa. Luovutusvoitto on hankintahinnan ja myyntihinnan välinen erotus. Kuolinpesään kuuluvan asunnon hankintahinta on perukirjaan merkitty arvo tai hankintahintana voi käyttää hankintahintaolettamaa, kumpi verotettavalle on edullisempi.

Ethän maksa liikaa perintöveroa ja minimoi luovutusvoiton vero!

Perintöveroa ja luovutusvoiton veroa ei kannata maksa liikaa eikä liian vähän. Koska perintöverotus määrätään perukirjaan merkittyjen omaisuuden arvioiden perusteella, kannattaa arviossa käyttää asiantuntijan apua!

Miten asunnon tai kiinteistön arvo arvioidaan perukirjaan?

Verottajan ohjeistuksen mukaan perukirjaan merkitään asunnon tai kiinteistön käypä arvo. Käyvällä arvolla tarkoitetaan omaisuuden todennäköistä luovutus- eli myyntihintaa.

Asunnon arvo perunkirjoitusta varten- Voiko arvioida itse?

Kuolinpesän osakas voi periaatteessa arvioida kuolinpesään kuuluvan asunnon todennäköisesti toteutuvan kauppahinnan itse vertailemalla omakotitaloa tai kesämökkiä Etuovi.com -internetpalvelussa myynnissä oleviin samankaltaisiin kohteisiin.  Saattaa kuitenkin käydä niin, että itse arvioi oman kodin arvon ylä- tai alakanttiin ja maksaa liian paljon perintöveroa. Järkevää on pyytää kiinteistövälittäjää määrittelemään asunnon arvoa.

Voit tilata helposti kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion perunkirjoitusta varten klikkaamalla tästä.

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten – Miten arvioidaan?

Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon tai kiinteistön käyvän arvon eri menetelmiä käyttäen riippuen alueen markkinatilanteesta ja arvioitavan omaisuuden ominaisuuksista.  

Asunnon arvoa arvioidaan kauppa-arvo – tuottoarvo- tai kustannusarvomenetelmää käyttäen.

Perukirjaan ei voida merkitä kuin kiinteistön verotusarvoa. Kiinteistön verotusarvo on kaavamainen arvo, jonka Verohallinto vahvistaa kiinteistöverotusta varten. Tästä johtuen kiinteistöjen verotusarvot ovat yleensä käypää arvoa huomattavasti alempi, eikä niitä siksi voida pitää käypänä arvona.

Käypä arvo perukirjassa määrittää asunnon tai kiinteistön hankintahinnan

Kun kuolinpesään kuuluva asunto tai kiinteistö myydään, tulee myynnistä saadusta voitosta maksaa luovutusvoittoveroa. Luovutusvoitto lasketaan hankintahinnan ja myyntihinnan välisestä erotuksesta, josta sitten tulee maksaa luovutusvoittoveroa n. 30—34 % .

Kuolinpesään kuuluvan asunnon tai kiinteistön hankintahinta katsotaan perukirjaan merkitystä arvosta. Toisena vaihtoehtona on käyttää hankintahintaolettamaa, joka on 20-40% myyntihinnasta riippuen omistusajasta.

Perukirjan arvoa voi korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella

Asuntojen ja kiinteistöjen hinnat voi laskea tai nousta rajustikin lyhyellä aikavälillä. Jos kuolinpesään kuuluva asunto myydään ja siitä saadaan enemmän tai vähemmän kuin perukirjaan merkitty arvo voidaan perukirjan arvoa korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella!

Jos henkilö on menehtynyt vuonna 2022, voi perunkirjan korjauksen tehdä vielä 31.12.2025

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten – Saatavuusalue

Voit tilata kiinteistön tai asunnon arvioinnin mistä tahansa Suomessa sijaitsevasta omakotitalosta, rivitalosta, kesämökistä tai tontista.

Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos,  Liminka, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Posio, Syöte, Taivalkoski, Ranua, Kuusamo, Ruka, Rovaniemi, Inari, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Iisalmi, Vaasa, Jyväskylä, Turku, Pori, Satakunta, Ulvila, Rauma, Harjavalta, Kokemäki, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Lappeenranta, Raisio, Naantali, Kankaanpää, Salo, Akaa‎, Alajärvi‎ Alavus‎, Espoo‎ Forssa‎, Haapajärvi‎,  Haapavesi‎, Hamina, Hanko,‎ Harjavalta,‎ Heinola‎, Helsinki‎ Huittinen‎, Hyvinkää,‎ Hämeenlinna‎, Iisalmi,‎ Ikaalinen,

Imatra,‎ Joensuu,‎ Jyväskylä‎, Jämsä,‎ Järvenpää, Kaarina‎ Kajaani,  Kalajoki‎, Kangasala‎, Kankaanpää,‎ Kannus,‎ Karkkila‎ ,Kaskinen, Kauhajoki‎, Kauhava‎, Kauniainen , Kemi‎, Kemijärvi‎, Kerava,‎ Keuruu, Kitee‎ ,Kiuruvesi, Kokemäki , Kokkola‎ ,Kotka Kouvola, Kristiinankaupunki‎, Kuhmo,  Kuopio‎, Kurikka‎ , Kuusamo‎, Lahti, Laitila‎, Lappeenranta‎, Lapua, Lieksa‎, Lohja,‎ Loimaa‎, Loviisa,‎ Maarianhamina,‎ Mikkeli‎ Mänttä-Vilppula, Naantali‎, Nivala‎, Nokia, Nurmes,‎ Närpiö‎, Orimattila,‎ Orivesi,‎ Oulainen,‎ Outokumpu, Närpiö‎, Orimattila,‎ Orivesi,‎ Oulainen,‎ Outokumpu, Paimio‎, Parainen‎ Parkano‎, Pieksämäki,‎ Pietarsaari, Porvoo, Pyhäjärvi, Raahe‎, Raasepori‎, Raisio, Rauma‎, Riihimäki‎, Rovaniemi, Saarijärvi, Salo,‎ Sastamala‎ Savonlinna, Seinäjoki,‎ Somero‎, Suonenjoki,‎ Tampere, Tornio,‎ Turku,‎ Ulvila,‎ Uusikaarlepyy,‎ Uusikaupunki,‎ Vaasa‎, Valkeakoski, Vantaa, ‎ Varkaus, Viitasaari, Virrat‎ Ylivieska, Ylläs, Ylöjärvi, ‎Ähtäri, Äänekoski