Etusivu » Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten, hinta 150 Eur

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten, hinta 150 Eur

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten
Kiinteistönvälittäjä Maria Saarenpää, LKV, YKV

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten voidaan tilata nopeasti ja helposti verkosta, hinta 150 €. Tämä kiinteistönvälittäjän (LKV) laatima asunnon arviointi kirjallisena käy verottajalle ja perunkirjoittajalle sekä sisältää kaikki tarvittavat tiedot.

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten ei edellytä kotikäyntiä.  Siksi voit tilata arviokirjan myös vapaa-ajan kiinteistöstä helposti ja nopeasti netissä! Saat virallisen arviokirjan sähköpostiisi 2 vuorokauden sisällä tilauksesta.

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten laaditaan tilaajan lähettämien kuvien, haastattelun, asunnon yksilöllisten ominaisuuksien ja alueen markkinatilanteen perusteella.

Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa. Tilaa asunnon arviointi täyttämällä alla oleva tilauslomake! 

Huom! Asuntoarvio maksetaan verkkopankissa lomakkeen täyttämisen jälkeen. Jos haluat arviosta laskun kuolinpesän nimissä, ole ennen tilausta yhteydessä arvioitsijaan!


Ota yhteyttä arvioitsijaan!


Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten

Asunnon ja kiinteistöjen arviointi perunkirjoitusta varten tehdään kirjallisena. Tämä Kiinteistönvälittäjän (LKV) kirjallinen hinta-arvio perunkirjoitukseen on riittävä osoitus verottajalle omaisuuden käyvästä arvosta eli talon tai asunto-osakkeen todennäköinen myyntihinta vainajan kuolinpäivänä. 

Asunnon ja kiinteistön arvon määritys kannattaa tilata kiinteistönvälittäjältä, koska talon luovutusvero määräytyy perukirjaan merkityn arvon perusteella

Asunnon tai kiinteistön arviointi perunkirjoitusta varten kannattaa tilata ammattilaiselta, joka osaa arvioida todennäköisen myyntihinnan realistisesti: Perukirjaan merkittyjen arvojen perusteella määräytyy mahdollisen myynnin jälkeen syntyvä luovutusvoittovero.

Kun kuolinpesään kuuluva asunto tai kiinteistö myöhemmin myydään, tulee myynnissä saadusta luovutusvoitosta maksaa luovutusvoittoveroa. Luovutusvoitto on hankintahinnan ja myyntihinnan välinen erotus. Kuolinpesään kuuluvan asunnon hankintahinta on perukirjaan merkitty arvo tai hankintahintana voi käyttää hankintahintaolettamaa, kumpi verotettavalle on edullisempi.

Asunnon ja kiinteistön arviointi ammattilaisella varmistaa että et maksa perintöveroa liikaa

Perintöveroa ja luovutusvoiton veroa ei kannata maksa liikaa eikä liian vähän. Koska perintöverotus määrätään perukirjaan merkittyjen omaisuuden arvioiden perusteella, kannattaa arviossa käyttää asiantuntijan apua!

Asunnon arvo perunkirjoitusta varten- Voiko arvioida itse?

Verottajan ohjeistuksen mukaan perukirjaan merkitään asunnon tai kiinteistön käypä arvo. Käyvällä arvolla tarkoitetaan omaisuuden todennäköistä luovutus- eli myyntihintaa.

Kuolinpesän osakas voi periaatteessa arvioida kuolinpesään kuuluvan asunnon todennäköisesti toteutuvan kauppahinnan itse vertailemalla omakotitaloa tai kesämökkiä Etuovi.com -internetpalvelussa myynnissä oleviin samankaltaisiin kohteisiin.  Saattaa kuitenkin käydä niin, että itse arvioi oman kodin arvon ylä- tai alakanttiin ja maksaa liian paljon perintöveroa tai myöhemmin luovutusvoittoveroa. Järkevää on pyytää kiinteistövälittäjää määrittelemään asunnon arvoa.

Voit tilata helposti asunnon tai kiinteistön arvioinnin perunkirjoitusta varten klikkaamalla tästä.

Asunnon arviointi perunkirjoitusta varten – Miten arvioidaan?

Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon tai kiinteistön käyvän arvon eri menetelmiä käyttäen riippuen alueen markkinatilanteesta ja arvioitavan omaisuuden ominaisuuksista.  

Asunnon arvoa arvioidaan kauppa-arvo – tuottoarvo- tai kustannusarvomenetelmää käyttäen.

Perukirjaan ei voida merkit kiinteistön verotusarvoa. Kiinteistön verotusarvo on kaavamainen arvo, jonka Verohallinto vahvistaa kiinteistöverotusta varten. Tästä johtuen kiinteistöjen verotusarvot ovat yleensä käypää arvoa huomattavasti alempi, eikä niitä siksi voida pitää käypänä arvona.

Perukirjan arvoa voi korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella

Asuntojen ja kiinteistöjen hinnat voivat laskea tai nousta rajustikin lyhyellä aikavälillä. Jos kuolinpesään kuuluva asunto myydään ja siitä saadaan enemmän tai vähemmän kuin perukirjaan merkitty arvo voidaan perukirjan arvoa korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella!

Jos henkilö on menehtynyt vuonna 2024, voi perunkirjan korjauksen tehdä vielä 31.12.2027 toteutuneen kauppahinnan perusteella

Asunnon ja kiinteistön arviointi perunkirjoitusta varten – Saatavuusalue

Voit tilata asunnon tai kiinteistön arvioinnin mistä tahansa Suomessa sijaitsevasta omakotitalosta, rivitalosta, kesämökistä tai tontista.

Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos,  Liminka, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Posio, Syöte, Taivalkoski, Ranua, Kuusamo, Ruka, Rovaniemi, Inari, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Iisalmi, Vaasa, Jyväskylä, Turku, Pori, Satakunta, Ulvila, Rauma, Harjavalta, Kokemäki, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Lappeenranta, Raisio, Naantali, Kankaanpää, Salo, Akaa‎, Alajärvi‎ Alavus‎, Espoo‎ Forssa‎, Haapajärvi‎,  Haapavesi‎, Hamina, Hanko,‎ Harjavalta,‎ Heinola‎, Helsinki‎ Huittinen‎, Hyvinkää,‎ Hämeenlinna‎, Iisalmi,‎ Ikaalinen,

Imatra,‎ Joensuu,‎ Jyväskylä‎, Jämsä,‎ Järvenpää, Kaarina‎ Kajaani,  Kalajoki‎, Kangasala‎, Kankaanpää,‎ Kannus,‎ Karkkila‎ ,Kaskinen, Kauhajoki‎, Kauhava‎, Kauniainen , Kemi‎, Kemijärvi‎, Kerava,‎ Keuruu, Kitee‎ ,Kiuruvesi, Kokemäki , Kokkola‎ ,Kotka Kouvola, Kristiinankaupunki‎, Kuhmo,  Kuopio‎, Kurikka‎ , Kuusamo‎, Lahti, Laitila‎, Lappeenranta‎, Lapua, Lieksa‎, Lohja,‎ Loimaa‎, Loviisa,‎ Maarianhamina,‎ Mikkeli‎ Mänttä-Vilppula, Naantali‎, Nivala‎, Nokia, Nurmes,‎ Närpiö‎, Orimattila,‎ Orivesi,‎ Oulainen,‎ Outokumpu, Närpiö‎, Orimattila,‎ Orivesi,‎ Oulainen,‎ Outokumpu, Paimio‎, Parainen‎ Parkano‎, Pieksämäki,‎ Pietarsaari, Porvoo, Pyhäjärvi, Raahe‎, Raasepori‎, Raisio, Rauma‎, Riihimäki‎, Rovaniemi, Saarijärvi, Salo,‎ Sastamala‎ Savonlinna, Seinäjoki,‎ Somero‎, Suonenjoki,‎ Tampere, Tornio,‎ Turku,‎ Ulvila,‎ Uusikaarlepyy,‎ Uusikaupunki,‎ Vaasa‎, Valkeakoski, Vantaa, ‎ Varkaus, Viitasaari, Virrat‎ Ylivieska, Ylläs, Ylöjärvi, ‎Ähtäri, Äänekoski