Etusivu » Kiinteistön lahjoitus: arviointi, lahjakirja ja kaupanvahvistus

Kiinteistön lahjoitus: arviointi, lahjakirja ja kaupanvahvistus

Kiinteistön lahjoitus: arviointi, lahjakirja ja kaupanvahvistus

Esimerkiksi kesämökin lahjoittaminen lapsille omana elinaikana on viisasta perintösuunnittelua: Pidättämällä elinikäinen hallintaoikeus lahjoitettuun kiinteistöön säästetään tulevasta perintöverosta. Lisäksi päätät itse miten omaisuutesi jälkeesi jaetaan ja voit sulkea lahjakirjassa lahjansaajien aviopuolisoiden avio-oikeuden pois lahjoitettuun omaisuuteen. Lahjakirjassa mainitaan onko lahjoitettu omaisuus ennakkoperintöä. Ennakkoperintöä annetaan lapsille nimenomaan lahjakirjalla.

Jos lahjoitettava kiinteistö sijaitsee omalla maalla, on lahjakirja tehtävä lain muotosääntöjä noudattaen; kaupanvahvistajan on vahvistettava lahjakirja ja tarkistettava kiinteistöön kohdistuva rasitus- ja lainhuutotodistus sekä kiinteistörekisteriote.

Verottajalle voi olla tarpeen esittää kirjallinen hinta-arvio kiinteistön arvosta. Ohjeistamme myös lahjaveron maksusta verottajalle.

Asiantuntijamme eivät saa antaa veroneuvoja. Lahja- ja perintöveroasiat tulee aina varmistaa veroviranomaiselta eikä asiantuntijamme vastaa niiden oikeellisuudesta.

Palvelu sisältää:

  • kirjallisen hinta-arvion laadinta
  • lahjakirjan tekeminen
  • ohjeet lahjaveroilmoitukseen verottajalle
  • kaupanvahvistus
  • tarvittavien asiakirjojen, kuten kiinteistön asiakirjojen; rasitustodistuksen, lainhuutotodistuksen ja kiinteistörekisteriotteen hankinta
  • lainhuutohakemuksen laadinta

Hinta

Kirjallinen hinta-arvio verottajalle 150 

Lahjakirja 350 €

Kaupanvahvistus 120 €

Lainhuutotodistus, rasitustodistus, kiinteistörekisterote 20 €/kpl

Saatavuusalue

Oulu, Haukipudas, Ii, Kempele, Kiiminki, Pudasjärvi

 

Ota yhteyttä kiinteistön lahjoitusta varten» tietosuojaseloste

Kesämökin lahjoitus – viisasta perintösuunnittelua?

Kirjoittajalta Maria Saarenpää | helmikuu 22, 2019

Lahjoittamalla vapaa-ajanasunnon omana elinaikana lapsille toteutat viisasta perintösuunnittelua ja varmistat omaisuuden jakamisen haluamallasi tavalla.  Kun lahjoittaja pidättää hallintaoikeuden lahjoitettuun omaisuuteen niin tulevasta perintöverosta voi säästää tuhansia euroja! Voit lahjoittaa omistamasi kiinteistön, kuten vapaa-ajanasunnon esimerkiksi lapsillesi tai lapsenlapsillesi, ja varmistaa omaisuutesi…

Lue koko artikkeli