Etusivu » Kiinteistön lahjoitus: arviointi, lahjakirja ja kaupanvahvistus

Kiinteistön lahjoitus: arviointi, lahjakirja ja kaupanvahvistus

Kiinteistön lahjoitus: arviointi, lahjakirja ja kaupanvahvistus

Vapaa-ajanasunnon lahjoittaminen elinaikana on viisasta perintösuunnittelua.

Kiinteistön, kuten vapaa-ajanasunnon lahjoittamisessa on useita huomioon otettavia osa-alueita, joissa asiantuntija pystyy auttamaan. Lahjoittamalla vapaa-ajanasunnon omana elinaikana lapsille toteutat viisasta perintösuunnittelua, ja varmistat omaisuuden jakamisen haluamallasi tavalla.

Jos lahjoitettava vapaa-ajan kiinteistö sijaitsee omalla maalla, on lahjakirja tehtävä lain muotosääntöjä noudattaen; kaupanvahvistajan on vahvistettava lahjakirja ja tarkistettava kiinteistöön kohdistuva rasitus- ja lainhuutotodistus sekä kiinteistörekisteriote. Ohjeistamme myös lahjaveron maksusta verottajalle.

Asiantuntijamme eivät saa antaa veroneuvoja. Lahja- ja perintöveroasiat tulee aina varmistaa veroviranomaiselta eikä asiantuntijamme vastaa niiden oikeellisuudesta.

Palvelu sisältää:

  • kirjallisen hinta-arvion laadinta
  • lahjakirjan tekeminen
  • ohjeet lahjaveroilmoitukseen verottajalle
  • kaupanvahvistus
  • tarvittavien asiakirjojen, kuten kiinteistön asiakirjojen; rasitustodistuksen, lainhuutotodistuksen ja kiinteistörekisteriotteen hankinta
  • lainhuutohakemuksen laadinta

Hinta

690 €

Saatavuusalue

Oulu, Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa

Ota yhteyttä kiinteistön lahjoitusta varten» tietosuojaseloste

Kesämökin lahjoitus – viisasta perintösuunnittelua?

Kirjoittajalta hallinta | helmikuu 22, 2019

Lahjoittamalla vapaa-ajanasunnon omana elinaikana lapsille toteutat viisasta perintösuunnittelua ja varmistat omaisuuden jakamisen haluamallasi tavalla.  Kun lahjoittaja pidättää hallintaoikeuden lahjoitettuun omaisuuteen niin tulevasta perintöverosta voi säästää tuhansia euroja! Voit lahjoittaa omistamasi kiinteistön, kuten vapaa-ajanasunnon esimerkiksi lapsillesi tai lapsenlapsillesi, ja varmistaa omaisuutesi…

Lue koko artikkeli