Etusivu » Kauppakirja

Kauppakirja ja kaupanvahvistus

Talon tai asunnon kauppakirja ja kaupanvahvistus 

Saitko myytyä itse asunnon tai tontin? Vai myytkö tilasta määräalan rakennuspaikaksi esimerkiksi lapselle. Myös kesämökille tai talolle löytyy ostaja monesti ilman kiinteistönvälittäjää. Kauppakirja ja kaupan järjestelyt kannattaa teettää kuitenkin aina asuntokaupan ammattilaisella.

Kauppakirja on syytä aina tehdä kirjallisesti. Kauppakirjan sisältö ja kaupan jälkeen tehtävät toiminnot riippuvat siitä mitä myydään eli mikä on kaupan kohde. Kaupan kohteena voi olla esimerkiksi asunto-osake tai omakotitalo omalla tai vuokratontilla.

Jos kaupan  kohde sijaitsee omalla maalla, on kauppakirja tehtävä lain muotosääntöjä noudattaen; kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppakirja ja tarkistettava kiinteistöön  kohdistuvat rasitus- ja lainhuutotodistus sekä kiinteistörekisteriote.

Ohjeistamme myös kiinteistökaupassa varainsiirtoveron ilmoituksesta ja maksusta verottajalle ja laadimme tilauksesta lainhuutohakemukset.

Asunto-osakkeen kaupassa opastamme tarvittaessa kaupan jälkitöissä: kauppakirja ja ilmoitus varainsiirtoveron maksusta tulee lähettää verottajalle ja taloyhtiön isännöitsijälle.

Asiantuntijamme eivät saa antaa veroneuvoja. Verotuskysymyksissä tulee aina olla yhteydessä ensisijaisesti veroviranomaiseen.

Saatavat palvelut kiinteistökauppaan :

  • kiinteistön tai asunto-osakkeen kirjallinen hinta-arvio
  • kiinteistön kauppakirjan
  • asunto-osakkeen kauppakirja
  • kaupanvahvistus
  • kiinteistön asiakirjat; rasitustodistus, lainhuutotodistus ja kiinteistörekisteriote sekä -kartta
  • ohjeet varainsiirtoveron maksuun  
  • lainhuutohakemuksen laadinta
  • epäselvät kiinteistönomistusasiat
  • tarvittaessa edunvalvojan hakeminen maistraatilta ja lupapäätös käräjäoikeudelta

Hinta

Kauppakirja 350 €

Saatavuusalue

Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos, Liminka Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo

Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Turku, Pori

Ota yhteyttä tilataksesi kiinteistön kauppakirjan ja kaupanvahvistuksen» tietosuojaseloste

Voit ottaa yhteyttä myös:

Sähköiset palvelut yleistyvät asuntokaupassa

Kirjoittajalta Maria Saarenpää | tammikuu 11, 2021

Asunnon hinta-arvio sähköisesti Vaikka et olisi myymässä asuntoa, saatat kuitenkin tarvita asunnosta tai kesämökistä hinta-arviota. Ehkä olet suunnitellut kylpyhuoneremonttia ja tarvitset sitä varten lisälainaa, jolloin pankki pyytää Sinua hankkimaan kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion asuntosi sen hetkisestä markkina-arvosta. Tai vanhempasi antavat kesämökin…

Lue koko artikkeli

Jos teet kesämökistä kauppakirjan itse, niin huomioi ainakin nämä seikat!

Kirjoittajalta Maria Saarenpää | marraskuu 26, 2020

Kesämökkikauppa käy parhaillaan kuumana. Jos sait mökin kaupaksi, saatat suunnitella säästäväsi laaatimalla kauppakirjan itse. Jos mökki sijaitsee omalla maalla täytyy perinteisellä tavalla kaupanvahvistajan vahvistaa kauppakirja kaupan osapuolten ollessa yhtäaikaa läsnä kauppakirjaa allekirjoitettaessa ja kauppakirja tulee olla maakaaren 2. luvun mukaan…

Lue koko artikkeli