AKA-arvio

 AKA-arvio pankille, riita-asiaan tai tilinpäätökseen 

aka-arvio Oulu, Pudasjärvi Maria Saarenpää

Maria Saarenpää, Auktorisoitu kiinteistöarvioija, AKA (asuntoauktorisoitu), Ylempi kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV

AKA-arvio kiinteistöstä, talosta tai tontista

Tilaa AKA-arvio talosta, tontista, vapaa-ajan asunnosta, osakehuoneistoista tai työhallista.

AKA-arvio tilataan usein pankille, tilinpäätökseen, haastaviin myynteihin, avioerossa ositukseen, perinnönjakoon tai asuntokaupan riitatilanteisiin.

AKA-arvion hinta määräytyy arvioitavan kohteen ominaisuuksien ja sijainnin perusteella. Pyydä arvioitsijalta tarjous Sinun tilanteeseesi!

AKA-arvio varmistaa, että arviolausunto on ammattitaitoisesti laadittu ja sisältää kaikki arviokirjassa tarvittavat tiedot.

Jos arvion loppukäyttäjä tai arvion käyttötarkoitus ei edellytä laajaa, perusteltua arviota, tilaa kiinteistönvälittäjän (LKV) arviokirja, hinta 150 € täältä.

AKA-arvio I Tehtävänäni on puolueettomasti arvioida kiinteistön arvo 

Olen toiminut Oulun seudulla kiinteistönvälittäjänä vuodesta 2000 erikoisosaamisena vanhat kiinteistöt. Olen laatinut satoja arvioita pankin vakuusarviointiin, asuntokaupan riitatilanteisiin,  avioerotilanteessa ositusta varten. Perusteltua ja puolueetonta kiinteistöarviota tarvitaan haastaviin myynteihin ja perinnönjakoihin. Arvion kohde voi olla kokonainen kerrostalo, liikekiinteistö;  leirintäalue, omakotitalo, osakehuoneisto, vapaa-ajan kiinteistö tai rakennuspaikoista. 

 

Maria  SaarenpääAKA, YKV, LKV, Julkinen kaupanvahvistaja

Aka-arvio laaditaan aina arviointistandardien mukaisesti

AKA -kiinteistöarvio on Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan hyväksymän asiantuntija laatima arviokirja, jossa sovelletaan IVSC:n (the International Valuation Standards Council) antamia, kulloinkin voimassa olevia kansainvälisiä arviointistandardeja (International Valuation Standards) ja muita arviointiin liittyviä ohjeistuksia.

 

AKA -arviokirja kannattaa tilata silloin, kun tarvitaan puolueetonta ja asiantuntevaa arviota esimerkiksi vaativimpien kiinteistökauppojen yhteydessä, vakuusarvioinneissa, tilinpäätöksissä, vuokrauksissa, osituksen ja perinnönjaon yhteydessä sekä riitatilanteissa. AKA -kiinteistöarvioitsija määrittää toimeksiannon perusteella kiinteistön arvon ja laatii kirjallisen arviolausunnon.

 

Auktorisoidulla kiinteistöarvioitsijalla Maria Saarenpäällä on arviointitehtäviin soveltuva koulutus ja lisäksi yli 21 vuoden työkokemus arviointialalta. Arviointipätevyys osoitetaan suorittamalla vaativa AKA-koe hyväksytysti. AKA-t ovat sitoutuneet noudattamaan kiinteistönarviointilautakunnan sääntöjä, ohjeita ja määräyksiä, Hyvää kiinteistöarviointitapaa sekä kansainvälistä arviointistandardia.  Auktorisoinnilla taataan arvioitsijan ammattitaito sekä arviolausunnon laatu.

 

AKA-arvio - asiakaspalautteita

"Kävit kesällä tekemässä meille hinta-arviota Oulussa sijaitsevasta kiinteistöstä, jonka kaupasta oli riitaa myyjien kanssa. Pyysit silloin ilmoittelemaan miten asia etenee. Nyt saatiin tuomioistuinsovittelussa aikaan sovinto ja saadaan alkaa suunnittelemaan tulevaa. AKA-arvio oli isossa osassa asian selvittelyssä ja se oli erittäin pätevästi tehty. Meidän lakimieskin kehui kovasti arviota, erityisesti toteutuneisiin kauppahintoihin vertailu miellytti. Kiitokset avusta ja mukavaa alkanutta vuotta!"

Terveisin Juho

Ota yhteyttä tilataksesi AKA-arvion

» tietosuojaseloste