Etusivu » Sähköinen kauppakirja

Sähköinen kiinteistökauppa

Sähköinen kauppakirja omakotitalosta, vapaa-ajan kiinteistöstä, metsätilasta tai tontista

Tee virallinen sähköinen kiinteistökauppa helposti vaikka kotisohvalta tai marjametsästä maanmittauslaitoksen ylläpitämän sähköisen kiinteistövaihdannan palvelussa turvallisesti ja helposti.  Arvokirjan kaupanvahvistajat laativat sähköisen kauppakirjan ehdot kiinteistölainsäädännön mukaisesti. Kaupan osapuolet hyväksyvät kauppakirjan verkossa pankkitunnuksilla. 

Arvokirjan kaupanvahvistaja laatii asiakirjat ja huolehtii sähköisen kaupan järjestelyt!

Kaupanvahvistaja Oulu
Maria Saarenpää, LKV, YKV, AKA (asunto)
Sirpa Salopää, LKV, YKV
Sirpa Salopää, LKV, YKV

Tee sähköinen kiinteistökauppa etänä ilman kaupanvahvistajaa

Pankin ja viranomaisten hyväksymä sähköinen kauppakirja laaditaan maanmittauslaitoksen ylläpitämässä sähköisessä kiinteistövaihdannan palvelussa, jos ostaja ja myyjä hyväksyvät kauppakirjan ehdot pankkitunnuksilla. Myytävä kohde voi olla metsätila, omakotitalo omalla tai vuokratontilla; määräosa eli esimerkiksi jos ostat puolet puolisosi omistamasta talosta tai kesämökista. Erotilanteessa avopuoliso voi lunastaa toisen puolison osuuden kiinteistöstä hyväksymällä kaupan ehdot pankkitunnuksilla sähköisessä kiinteistövaihdannan palvelussa. Kaupan osapuolten ei tarvitse olla yhtä aikaa läsnä eikä kaupanvahvistajan tarvitsee vahvistaa luovutusta. Voit myös myydä lapselle määräalan rakennuspaikaksi omistamastasi kiinteistöstä. Kaikissa edellä kuvatuissa tapauksissa Arvokirjan kokeneet kiinteistönvälittäjät laativat sähköisen kauppakirjan ehdot kaupan osapuolten keskinäisen sopimuksen mukaisesti huomioonottaen kummankin osapuolten vastuut ja velvollisuudet.

Paljonko sähköinen kiinteistökauppa maksaa?

Arvokirjan kaupanvahvistajan laatima sähköinen kiinteistökauppakirja maksaa kokonaisuudessaan 655 €. Hinta pitää sisällään sähköisen kauppakirjan luonnostelun maanmittauslaitoksen ylläpitämässä sähköisessä kiinteistönvaihdannan palvelussa ja maanmittauslaitoksen perimän lainhuutomaksun (132 €). Arvokirjan kaupanvahvistajat laativat sähköisen kauppakirjan, kutsuvat sähköpostiin lähetettävällä linkillä kaupan osapuolet hyväksymään pankkitunnuksilla kaupan ehdot. Kun sähköinen kauppakirja on pankkitunnuksilla hyväksytty, lähtee lainhuuto maanmittauslaitoksella automaattisesti vireille. Erillistä kaupanvahvistusta tai lainhuutohakemusta ei tarvitse tehdä. Muita kiinteistökaupasta aiheutuvia maksuja tulee varainsiirtoveron maksusta, joka on 4 % kauppahinnasta. Lisäksi kiinteistön kaupassa tarvitaan lainhuuto- ja rasitustodistus sekä kiinteistörekisteriote, joiden kustannus Arvokirjan toimittamana on yhteensä 60 €.

Haluan tehdä sähköisen kiinteistökaupan, miten toimin?

  1. Jos tarvitset kiinteistökauppaan pankkilainaa, ole ensin yhteydessä luotonantajapankkiisi mahdollisuudesta tehdä kiinteistökauppa sähköisessä asiointipalvelussa.
  2. Luotonantaja pankki saa katseluoikeudet sähköiseen palveluun ja antaa sitä varten Sinulle yhteystiedot, jotka sitten välität meille.
  3. Selvitä luotonantaja pankista myös mahdollisten kiinteistöön kohdistuvien panttikirjojen siirto, joka voidaan tehdä samassa yhteydessä sähköisessä kiinteistövaihdanan palvelussa.
  4. Ota yhteyttä Arvokirjan kiinteistöasiantuntijaan ja sovitte kaupan käytännön järjestelyistä ja kauppakirjaan tulevista ehdoista.
  5. Maksat sähköisen kiinteistökaupan kustannuksen 655 € + lainhuuto-, rasitustodistus ja kiinteistöreiksteriote yhteensä 60 € verkkopankissa. Ostaja ja myyjä voivat maksaa kustannuksen verkkopankissa myös puoleksi, jolloin maksu on 357,50 €/osapuoli.
  6. Verkkomaksun jälkeen Arvokirjan asiantuntija laatii kauppakirjaluonnoksen, jonka kaupan osapuolet ja pankki saavat etukäteen luettavaksi ja kommentoitavaksi.
  7. Kunkauppakirjaluonnos on valmis, saat sähköpostiisi linkin, josta pääset hyväksymään sähköisen kauppakirjan pankkitunnuksilla.
  8. Lainhuuto lähtee automaattisesti vireille, kiinteistökauppa on virallisesti tehty eikä muita toimenpiteitä tarvita.
  9. Kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen luotonantaja pankki maksaa kauppahinnan myyjän ilmoittamalle tilille

Kysy lisää sähköisestä kiinteistökaupasta!

Anna nimesi.
Anna toimiva puhelinnumero.
Kirjoita viestisi.

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.