Etusivu » Kiinteistönvälittäjän (LKV) arviokirja, hinta 150 €.

Kiinteistönvälittäjän (LKV) arviokirja, hinta 150 €.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja helposti ja nopeasti verkosta

Kiinteistönvälittäjän arviokirja eli kirjallinen hinta-arvio on silloin tarpeellinen kun et ole myymässä asuntoa, mutta kiinteistön tai asunnon arvo tarvitaan esimerkiksi pankille tai perukirjaan. Voit tilata virallisen kiinteistönvälittäjän arviokirjan verkosta mistä ja milloin vain täyttämällä tilauslomake tästä

Saat kiinteistönvälittäjän omakätisesti allekirjoittaman arviokirjan nopeasti ja edullisesti suoraan pdf-tiedostona sähköpostiisi. Arviokirjan hinta on 150 € ja saat arvion kirjallisena kahden arkipäivän sisällä täyttämällä tilauslomake netissä klikkaamalla tästä. Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja moneen tilanteeseen

Asunnosta, kiinteistöstä, autopaikasta, autohallipaikasta tai vapaa-ajan mökistä tarvitaan kiinteistönvälittäjän arviokirja moneen tilanteeseen, vaikka et sillä hetkellä suunnittelisikaan myyntiä. Voit tilata virallisen arviokirjan netistä esimerkiksi perukirjaa, ositusta, lahjakirjaa, rahoitusta tai muuta tarkoitusta varten.

Yleensä ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä pystyy laatimaan arvion ilman paikalla käyntiä ja voit tilata virallisen viranomaisten hyväksymän arviokirjan nopeasti, edullisesti ja helposti suoraan verkosta hintaan 150 €.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja sisältää kaikki tarvittavat tiedot

Netistä tilattava arviokirja sisältää kaikkien pankkien ja viranomaisten vaatimat tiedot. Pankki ja viranomaiset eivät edellytä kiinteistönvälittäjän paikalla käyntiä arvion kohteessa kirjallista hinta-arviota varten.

Paikanpäällä tehdyn katselmuksen sijaan kiinteistönvälittäjä laatii netistä tilattavan asuntoarvion tilaajan haastattelun ja arvion kohteesta lähetettyjen kuvien perusteella. Näiden ansiosta arvioinnissa voidaan ottaa huomioon asunnon tai vapaa-ajan kiinteistön yksilölliset ominaisuudet.

Tilaajan lähettämien kuvien ja haastattelun lisäksi kiinteistönvälittäjä tutkii samalla alueella myydyt ja myynnissä olevat vertailukelpoiset kohteet sekä tarkastelee kartan ja asemakaavoituksen.

Täytä arviokirjan tilauslomake klikkaamalla tästä.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja pankille

Jos ostat asunnon suoraan omistajalta, pankki vaatii yleensä lainanvakuutta varten ostamastasi asunnosta kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion kiinteistön tai asunnon vakuusarvon määritystä varten. Tällöin myös kaikki kaupanosapuolet saavat puolueettoman ja kirjallisen asunnon hinta-arvion avulla luotettavan ulkopuolisen näkemyksen asunnon realistisesta markkina-arvosta.

Jos lapsesi on ostamassa ensiasuntoa, pyytää pankki yleensä vanhempien omakotitaloa asuntolainan vakuudeksi, myös tässä tapauksessa vanhempien talo tai kesämökki tulee vakuusarvoa varten määritellä kirjallisesti ja tarvitset kiinteistönvälittäjän arviokirjan.

Pankki pyytää sinulta yleensä kirjallista hinta-arviota talosta, jos suunnittelet remonttia tai vaikka auton ostoa, ja tarvitset siihen uuden tai lisälainan. Jos aikaa kodin ostosta on kulunut jo vuosia, tai jos kohteessa on suoritettu remonttia, on asunnon tai kiinteistön arvo noussut ja ehkä kirjallisen hinta-arvion avulla mahdolliset henkilötakaajat voi vapauttaa lainan takausvastuusta.

Asiassa kannattaa myös itse olla aktiivinen, jos aikaa kodin ostosta on kulunut jo vuosia, tai jos kohteessa on suoritettu remonttia. Täten kohteen arvo on todennäköisesti noussut ja pankille on hyvä toimittaa ajantasainen tieto omaisuuden arvosta.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja sijoittajalle

Asuntosijoittajat hyötyvät kirjallisesta arviosta saadakseen esimerkiksi lisälainaa uusiin sijoitusasuntoihin.

Yrittäjä tarvitsee arviota kirjanpitoa varten

Yrittäjille ajantasainen ja virallinen arviokirja asunnosta, teollisuushallista tai kiinteistöstä voi olla myös tarpeen kirjanpitoa varten.

Asunnon käypä arvo verottajalle kirjallisena

Asunnon hinta-arvio kirjallisena tarvitaan myös verottajalle: Jos haluat lahjoittaa vapaa-ajan asunnon lapsille, tarvitsee lahjaveroa varten laatia kiinteistönvälittäjänarviokirja verottajalle.

Ehkä omistasi kiinteistön verotusarvo on pienentynyt ja omakotitalon arviokirjalla saisit kiinteistöveroa pienemmäksi

Kirjallinen arviokirja asunnosta tai kiinteistöstä on myös tarpeen silloin kun tehdään sukulaiskauppoja mahdollisesti alle käyvän hinnan.

Kuolinpesän asunnon hinta-arvio

Asunnon hinta-arviota kirjallisena tarvitaan perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten. Perukirjaa varten tulee arvioida esimerkiksi perittävän asunnon ja kesämökin arvo. Perukirja toimii verottajan suuntaan veroilmoituksena, jonka perusteella perintöverot määrätään. Samalla perukirja toimii perinnönjaon pohjana. Kiinteistönvälittäjä arvioi kuolinpesään kuuluvat asunnot ja kiinteistöt ja voit tilata arviokirjan tästä.

Asunnon arvio ja avioero

Avioeron mietitään mitä tapahtuu yhteiselle asunnolle. Kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion avulla voi päättää jääkö jompikumpi asuntoon vai laitetaanko se myyntiin. Joka tapauksessa avioliiton päättyessä tulee aina laatia ositussopimus. Osituksessa asunto jaetaan, jolloin yhteisen asunnon arvioiminen kannattaa hoitaa puolueettomasti ja kirjallisesti. Mikäli ositus tehdään, on järkevää arvioiduttaa puolueettomasti myös kiinteistöt kuten yhteinen kesämökki.

Edunvalvonta ja asunnon tai kiinteistön arvio

Edunvalvonnassa olevan henkilön kiinteistön tai asunto-osakkeen myyntiin tarvitaan digi-ja väestöviraston (DVV) holhousviranomaisen lupa. Kirjallista hinta-arviota tarvitaan holhousviranomaisellemyös kun edunvalvonta alkaa.

Talon hinta-arvio ulosottomiehelle

Jos asunto tai tai kiinteistö on ulosmitattu vaatii ulosottoviranomainen mahdollista myyntiä varten kiinteistönvälittäjän arviokirjan.

Miten kirjallinen hinta-arvio laaditaan

Arviokirja laaditaan tilaajan asunnosta lähettämien valokuvien, tilaajan haastattelun, alueen toteutuneiden kauppojen, markkinatilanteen ja asunnon yksilöllisten ominaisuuksien perusteella.

Arvokirjan kokeneet kiinteistönvälittäjät laativat kirjallisen hinta-arvion samalla alueella toteutuneiden toteutuneiden kauppojen perusteella Lisäksi kiinteistönvälittäjä tutkii alueella myynnissä olevat vertailukelpoiset myyntikohteet.

Jokainen asunto on omanlaisensa ja asunnon hinnan muodostumiseen vaikuttavat monet asiat. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä huomio kirjallisessa hinta-arviossa kaikki asunnon ominaispiirteet ja antaa näiden pohjalta asunnostasi hinta-arvion, joka varmasti soveltuu tilanteeseesi. Asunnon ominaispiirteet välittyvät arvioitsijalle kohteesta otettujen kuvien ja tilaajan haastattelun perusteella.

Osake- ja kiinteistökaupat tehdään myös jatkossa sähköisesti

Enää ei mennä pankkiin tekemään asuntokauppoja vaan ne tehdään jatkossa sähköisesti. Kunhan kaikki paperiset osakekirjat saadaan sähköiseen muotoon voi osakekaupat tehdä kotisohvalla. Kiinteistökauppa onnistuu jo nyt hyvin maanmittauslaitoksen ylläpitämässä sähköisessä kiinteistövaihdannan palvelussa. 

Arvokirjasta saat sähköisesti kirjallisen hinta-arvion lisäksi asunnon ja kiinteistön kauppakirja tai lahjakirjan. Perinteisellä tavalla laadimme myös ositussopimukset, perinnönjakokirjat.