Etusivu » Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä perunkirjoitusta varten, hinta 150 Eur

Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä perunkirjoitusta varten, hinta 150 Eur

Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä.
Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä saadaan tilaamalla hinta-arvio kiinteistönvälittäjältä

Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä tulee merkitä perukirjaan. Asunnon tai kiinteistön käyvällä arvolla tarkoitetaan talon tai asunto-osakkeen todennäköistä myyntihintaa vainajan kuolinpäivänä. Käypä arvo määritellään perukirjaan tilaamalla kiinteistönvälittäjän arvio eli arviokirja kuolinpesän nimissä olevista asunnoista ja kiinteistöistä. Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä voidaan tilata perukirjaa varten helposti verkosta eikä se edellytä kotikäyntiä.

Tilaa asunnon tai kiinteistön käyvän arvon määritys täyttämällä tilauslomake tästä. Verkosta tilattava arviokirja on nopea, helppo ja kätevä tapa saada talon arviointi perunkirjoitusta varten. Palvelu on asiakkaidemme lämpimästi suosittelema!

Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä- tilaa helposti ja nopeasti verkosta

Kiinteistönvälittäjän laatima käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä voidaan tilata helposti ja nopeasti kirjallisena netistä. Käypä arvo voidaan määrittää asunnosta tai kiinteistöstä ilman kotikäyntiä.

Kiinteistönvälittäjä määrittää käyvän arvon antamiesi tietojen, valokuvien, karttatietojen ja puhelimessa tehtävän haastattelun perusteella. Kiinteistönvälittäjä vertaa arvion kohdetta samalla alueella myytyihin ja myynnissä oleviin vertailukelpoisiin kohteisiin.

Saat nopeasti sähköpostiisi kiinteistönvälittäjän allekirjoittaman kirjallisen hinta-arvion, jonka voit välittää perunkirjoittajalle.

Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä voidaan tilata netistä missä ja milloin vain kaikkialta Suomessa.

Tilaa asunnon tai kiinteistön arviointi helposti ja nopeasti tästä linkistä, hinta 150 €. Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja asunnosta, kiinteistöstä, kesämökistä tai autopaikasta

Asunnosta, kiinteistöstä, autopaikasta, autohallipaikasta tai vapaa-ajan mökistä tarvitaan kiinteistönvälittäjän arviokirja moneen tilanteeseen, vaikka et sillä hetkellä suunnittelisikaan myyntiä. Voit tilata virallisen arviokirjan netistä esimerkiksi perukirjaa, ositusta, lahjakirjaa, rahoitusta tai muuta tarkoitusta varten.

Yleensä ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä pystyy laatimaan arvion ilman paikalla käyntiä ja voit tilata virallisen viranomaisten hyväksymän arviokirjan nopeasti, edullisesti ja helposti suoraan verkosta hintaan 150 €.

Verottajan ohjeistuksen mukaan perukirjaan merkitään asunnon tai kiinteistön käypä arvo. Käyvällä arvolla tarkoitetaan omaisuuden todennäköistä luovutus- eli myyntihintaa.

Käypä arvo asunnosta kiinteistöstä -voiko arvioida itse?

Kuolinpesän osakas voi periaatteessa arvioida kuolinpesään kuuluvan asunnon todennäköisesti toteutuvan kauppahinnan itse vertailemalla omakotitaloa tai kesämökkiä Etuovi.com -internetpalvelussa myynnissä oleviin samankaltaisiin kohteisiin.  Saattaa kuitenkin käydä niin, että itse arvioi oman kodin arvon ylä- tai alakanttiin ja maksaa liian paljon tai vähän perintöveroa.

Järkevää on pyytää kiinteistövälittäjää määrittelemään asunnon arvoa.

Voit tilata helposti kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion perunkirjoitusta varten klikkaamalla tästä.

Käypä arvo – Miten arvioidaan?

Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon tai kiinteistön käyvän arvon eri menetelmiä käyttäen riippuen alueen markkinatilanteesta ja arvioitavan omaisuuden ominaisuuksista.  Asunnon arvoa voida arvioida kauppa-arvo – tuottoarvo- tai kustannusarvomenetelmiä käyttäen.

Perukirjaan ei voida merkitä kiinteistön verotusarvoa. Kiinteistön verotusarvo on kaavamainen arvo, jonka Verohallinto vahvistaa kiinteistöverotusta varten. Tästä johtuen kiinteistöjen verotusarvot ovat yleensä käypää arvoa huomattavasti alempi, eikä niitä siksi voida pitää käypänä arvona.

Käypä arvo perukirjassa määrittää asunnon tai kiinteistön hankintahinnan

Kun kuolinpesään kuuluva asunto tai kiinteistö myydään, tulee myynnistä saadusta voitosta maksaa luovutusvoittoveroa. Luovutusvoitto lasketaan hankintahinnan ja myyntihinnan välisestä erotuksesta, josta sitten tulee maksaa luovutusvoittoa n. 30—34 % veroa.

Kuolinpesään kuuluvan asunnon tai kiinteistön hankintahinta katsotaan perukirjaan merkitystä arvosta. Toisena vaihtoehtona on käyttää hankintahintaolettamaa, joka on 20-40% myyntihinnasta riippuen omistusajasta.

Käypä arvo -Perukirjan arvoa korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella!

Asuntojen ja kiinteistöjen hinnat voi laskea tai nousta rajustikin lyhyellä aikavälillä. Jos kuolinpesään kuuluva asunto myydään ja siitä saadaan enemmän tai vähemmän kuin perukirjaan merkitty arvo voidaan perukirjan arvoa korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella!

Jos henkilö on menehtynyt vuonna 2024, voi perunkirjan korjauksen tehdä vielä 31.12.2027

Tilaa kiinteistönvälittäjän kirjallinen hinta-arvio perunkirjoitusta varten 150 € tästä

Veroasioissa pitää aina kääntyä ensisijaisesti veroasiantuntijan puoleen. Kuolinpesän verotukseen voit tutustua alla olevista Verottajan linkeistä:

Toiminta-alue Koko Suomi: Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos,  Liminka, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Posio, Syöte, Taivalkoski, Ranua, Kuusamo, Ruka, Rovaniemi, Inari, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Iisalmi, Vaasa, Jyväskylä, Turku, Pori, Satakunta, Ulvila, Rauma, Harjavalta, Kokemäki, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Lappeenranta, Raisio, Naantali, Kankaanpää, Salo, Akaa‎, Alajärvi‎ , Alavus‎, Espoo, Forssa‎, Haapajärvi‎, Haapavesi‎, Hamina, Hanko,‎ Harjavalta,‎ Heinola‎, Helsinki‎, Huittinen‎, Hyvinkää,‎ Hämeenlinna‎, Iisalmi,‎ Ikaalinen, Imatra,‎ Joensuu,‎ Jyväskylä‎, Jämsä,‎ Järvenpää, Kaarina‎, Kajaani,  Kalajoki‎, Kangasala‎, Kankaanpää,‎ Kannus,‎ Karkkila‎ ,Kaskinen, Kauhajoki‎, Kauhava‎, Kauniainen‎ , Kemi‎, Kemijärvi‎, Kerava,‎ Keuruu, Kitee‎ ,Kiuruvesi, Kokemäki‎ ,Kokkola, Kotka Kouvola, Kristiinankaupunki‎, Kuhmo,  Kuopio‎, Kurikka , Kuusamo‎, Lahti, Laitila‎, Lappeenranta‎, Lapua, Lieksa‎, Lohja,‎ Loimaa‎, Loviisa,‎ Maarianhamina,‎ Mikkeli‎ Mänttä-Vilppula, Naantali‎, Nivala‎, Nokia, Nurmes‎, Raahe‎, Raasepori‎, Raisio, Rauma‎, Riihimäki‎, Rovaniemi‎, Saarijärvi, Salo,‎ Sastamala‎, Savonlinna, Seinäjoki,‎ Somero‎, Suonenjoki‎, Tampere, Tornio‎ Turku,‎ Ulvila,‎ Uusikaarlepyy,‎ Uusikaupunki,‎ Vaasa‎, Valkeakoski, Vantaa, ‎ Varkaus, Viitasaari, Virrat‎ ,Ylivieska, Ylöjärvi, ‎Ähtäri, Äänekoski