Etusivu » Pankille kirjallinen hinta-arvio asunnosta tai kiinteistöstä, hinta 150 EUR

Pankille kirjallinen hinta-arvio asunnosta tai kiinteistöstä, hinta 150 EUR

Virallisen arviokirjan tilaaminen verkosta on nopeaa, edullista ja helppoa!

Onko Pankki pyytänyt Sinua hankkimaan asunnostasi kiinteistönvälittäjän (LKV) kirjallisen hinta-arvion? Sähköiset palvelut yleistyvät myös kiinteistöarvioinnissa: Nyt voit tilata kiinteistönvälittäjän virallisen asuntoarvion kirjallisena nopeasti ja edullisesti suoraan verkosta missä tahansa oletkin!

Tilaa kirjallinen hinta-arvio eli arviokirja pankille tästä, hinta 150 €. Arviokirja pitää sisällään kaikki pankin edellyttämät tiedot. Etänä tilattu kiinteistönvälittäjän laatima asunnon arvio on helppo, nopea ja turvallinen. Saat kiinteistönvälittäjän allekirjoittaman arviokirjan pdf-tiedostona sähköpostiisi 2 arkipäivän sisällä tilauksesta. Palvelu on Saatavilla kaikkialla Suomessa.

Miksi Pankki pyytää asunnosta tai kiinteistöstä kiinteistönvälittäjän kirjallista hinta-arvioita?

1. Asunto on pankilla lainan vakuutena

Kun Maija Meikälainen ostaa asunnon niin yleensä siihen tarvitaan pankista asuntolaina. Lainan myöntämistä varten pankki tarvitsee vakuuden, joka on kyseessä oleva ostettava asunto. Myönnettävän lainan suuruus riippuu vakuuden arvosta. Joskus ostettavan asunnon vakuusarvo ei riitä myönnettävään lainaan. Silloin tarvitaan lisävakuutta, kuten esimerkiksi vanhempien omakotitalo. Kiinteistönvälittäjän kirjallinen hinta-arvio kertooo pankille asuntosi ja vanhempiesi talon vakuusarvon suuruuden. Asunnon osakekirja tai kiinteistön panttikirjat jäävät pankin haltuun pantiksi siihen asti, kunnes maksat lainan pankille takaisin.

Miten asunnon tai kiinteistön vakuusarvo lasketaan?

Jos ostat asunnon kiinteistönvälittäjältä, pankki yleensä luottaa siihen, että kiinteistönvälittäjä on arvioinut asunnon ja tarjousten perusteella muodostunut kauppahinta antaa osoituksen asunnon vakuusarvosta. Useimmiten asunnon vakuusarvo on 70 prosenttia asunnon markkina-arvosta. Loppu 30 prosenttia vakuudesta täytyy hankkia esimerkiksi henkilötakauksella. Yhä useammin pankit vaativat lainan lisävakuudeksi esimerkiksi vanhempien omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon.

Vanhempien talo asuntolainan lisävakuudeksi

Jotta pankki voi käyttää vanhempien omakotitaloa lisävakuutena ostamasi asunnon vakuutta varten, tarvitsee pankki vanhempien talosta käyvän arvon määrityksen. Pankki tarvitsee lisävakuuden käyttöä varten kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion.

2. Ostit asunnon ilman kiinteistönvälittäjää?

Jos ostit asunnon yksityiseltä henkilöltä ilman kiinteistönvälittäjää, saattaa pankki vaatia riippumattoman tahon eli kiinteistönvälittäjän (LKV) arviota arvon määrityksen perustaksi, vaikka olisitte asunnon myyjän kanssa yksimielisiä kauppahinnasta.

3. Asuntolainasta takaajat pois

Aikanaan kun ostit asunnon pankki vaati lisävakuudeksi henkilötakaajan, jotka saattavat olla esimerkiksi vanhempasi. Yleisen arvonousun ja mahdollisesti asunnossa tehtyjen remonttien ansiosta asunnon vakuusarvo on saattanut nousta niin paljon, että esittämällä pankille kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion, saat lisälainaa tai takaajat kokonaan pois.

4. Kilpailuta pankkeja

Vanha asuntolaina saattaa olla järkevä kilpailuttaa pankeilla ja säästää koroissa ja lainaehdoissa. Kilpailutusta varten tarvitset asunnosta ja mökistä kiinteistönvälitäjän kirjallisen hinta-arvion

Kiinteistönvälittäjän (LKV) laatima Kirjallinen hinta-arvio

2. Arviokirjan sisältö

Pankit usein ohjeistavayt asunnon omistajaa kirjallisen hinta-arvion vaadittavasta sisällöstä. Verkosta tilatta kirjallinen hinta-arvio sisältää kaikki pankin edellyttämät tiedot:

  • Tilaajan nimi
  • Arvioitsijan suhde arvion tilaajaan
  • Arvioitavan asunnon tai kiinteistön osoite ja muut yksilöintiedot
  • Tehdyt ja tulossa olevat remontit
  • Arvioitavan asunnon käypä hinta/vakuusarvo ja myyntiaika-arvio
  • Mihin arvioitu hinta perustuu
  • Päiväys
  • Kiinteistönvälittäjän (LKV) nimi, allekirjoitus ja pätevyys

2. Mihin kirjallinen hinta-arvio perustuu

Pankit eivät edellytä asunnon vakuuarvon määritystä varten kiinteistönvälittäjän paikanpäällä käyntiä arvion kohteessa. Kotikäynnin sijaan asuntoarvio laaditaan tilaajan lähettämien kuvien, haastattelun, asunnon yksilöllisten ominaisuuksien ja alueen markkinatilanteen perusteella.

Kiinteistönvälittäjä laatii arviolausunnon vertailemalla arvioitavaa asuntoa samalla alueella arviointiaikaa lähellä myytyihin asuntoihin hintatilastoista saatavien tietojen perusteella. Lisäksi tutkitaan mihin hintaan asuntoja myydään samalla alueella. Asunnon arvoa voidaan haarukoida myös esimerkiksi siitä saatujen vuokratuottojen perusteella.

3. Kirjallisen hinta-arvion hinta

Kiinteistönvälittäjän kirjallisesta hinta-arviosta voi joutua pulittamaan useita satasia. Kiinteistöarviointi on eriytymässä kiinteistönvälityksestä omaksi toimialakseen. Kokeneet kiinteistönvälittäjät erikoistuvat arviointiin, jolloin arviointi ja arviolausunnot on ammattitaitoisesti laadittuja asunnon omistajan tilanteeseen sopiviksi. Arvokirjasta saat asunnon kirjallisen hinta-arvion alkaen 150 € tilaamalla arviokirjan verkosta.

Voit tilata kirjallisen hinta-arvion netissä klikkaamalla tästä

Kirjoittaja on Kiinteistöasiantuntija Maria Saarenpää, joka on työskennellyt kiinteistönvälittäjänä vuodesta 2000. Maria on auktorisoitu kiinteistöarvioitsija, AKA (asunto) ja ylempi kiinteistönvälittäjä, YLV, LKV