Etusivu » Kesämökin lahjoitus – viisasta perintösuunnittelua?

Kesämökin lahjoitus – viisasta perintösuunnittelua?

Lahjoittamalla vapaa-ajanasunnon omana elinaikana lapsille toteutat viisasta perintösuunnittelua ja varmistat omaisuuden jakamisen haluamallasi tavalla.  Kun lahjoittaja pidättää hallintaoikeuden lahjoitettuun omaisuuteen niin tulevasta perintöverosta voi säästää tuhansia euroja!

Voit lahjoittaa omistamasi kiinteistön, kuten vapaa-ajanasunnon esimerkiksi lapsillesi tai lapsenlapsillesi, ja varmistaa omaisuutesi säilymisen suvussa. Kun kiinteistö, esimerkiksi kesämökki halutaan luovuttaa vastikkeettomasti, lahjoitus on tehtävä kirjallisesti. Luovutettava omaisuus siirretään lahjakirjalla lahjan saajan nimiin, ja samalla voidaan kirjata lahjaan liittyvät mahdolliset ehdot. Sopimukseen voi kirjata esimerkiksi ehdon, jonka mukaan lahjan saajan aviopuolisolla ei ole avio-oikeutta lahjaksi saatuun omaisuuteen.

Voit halutessasi  pidättää hallintaoikeuden omaisuuteen itselläsi, jolloin voit käyttää lahjoittamaasi omaisuutta, kuten vapaa-ajan asuntoa ja pitää siitä saatavat tuotot. Hallintaoikeuden haltijana vastaat omaisuudesta aiheutuvista kiinteistä kustannuksista, esimerkiksi kiinteistöverosta tai hoitovastikkeesta.

Kun haluat lahjoittaa omaisuuttasi, varmista, että lahjan saaja haluaa sen ja että hän on tietoinen veroseuraamuksista. Ota sitten yhteyttä meihin, niin hoidamme lahjoituksen kirjallisen puolen; Arvokirjan asiantuntijat laativat kaikki lahjoitukseen tarvittavat sopimukset.