Etusivu » Tuotteet » Ositussopimus

Ositussopimus

350,00  sis alv 24%.

Tilaa Arvokirjan ositussopimus 350 €

Avioeron jälkeen puolisoiden omaisuus puretaan ositussopimuksella. Ositusperuste syntyy avioerohakemuksen tullessa vireille käräjäoikeudessa tai puolison kuollessa. Avioero-osituksen voi tehdä aikaisintaan, kun avioero on tullut vireille käräjäoikeudessa. Avioeron ei siis tarvitse olla lainvoimainen, jotta ositus voidaan toimittaa

Ositussopimukseen tulee arvioida puolisoiden nimissä olevat asunto-osakkeet, kesämökit ja kiinteistöt. Voit tilata netistä virallisen kiinteistönvälittäjän arviokirjan hintaan 150 €.

Toimi näin

  1. Maksa tilaus verkkopankissa
  2. Maksun jälkeen olemme Sinuun yhteydessä ja pyydämme ositussopimusta varten tarvittavat lisätiedot
  3. Saat valmiin ositussopimuksen sähköpostiisi

Lisää ositussopimus 350 € ostoskoriin!

Osasto:

Kuvaus

Ositussopimus

Ositussopimus tehdään aviopuolisoiden avioliiton päättyessä. Ositussopimuksella jaetaan aviopuolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus. Ositussopimus tehdään  kun avioliitto päättyy avioeroon tai toisen puolison kuolemaan.  Kun avioliitto päättyy, kuolemaan tai avioeroon, tulee puolisoiden varallisuus jakaa. Jako voidaan tehdä joko avioliittolain tai puolisoiden laatiman avioehtosopimuksen mukaan.

Avio-oikeus toisen puolison omaisuuteen päättyy vasta silloin kun ositussopimus on allekirjoitettu. Perintöä ei voi myöskään jakaa ennen kuin puolisoiden välillä on tehty ositussopimus.

Osituksessa puolisot voivat yhdessä sopia omaisuutensa jakamisesta haluamallaan tavalla. Halutessaan he voivat myös sopia, etteivät he vaadi toisiltaan mitään. Jos puolisoilla on avioehto, omaisuuden jakoa kutsutaan osituksen sijaan omaisuuden erotteluksi. Puolisoilla voi olla myös avio-oikeuden alaista eli molemmille jaettavaa omaisuutta sekä omaisuutta, johon toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta.

Ositussopimuksessa luetellaan puolisoiden omaisuus: Asunnot, kiinteistöt, ajoneuvot, aseet, veneet ja osakkeet. Ositussopikseen tulee arvioida omaisuuden arvo.  Meiltä voit tilata myös asunnoista ja kiinteistöistä kiinteistönvälittäjän virallisen kirjallisen hinta-arvion.

Ositussopimuksessa luetellaan omaisuuteen kohdistuvat velat.  Kummankin puolison omaisuus lasketaan yhteen ja  jakamalla yhteenlaskettu omaisuus tasan, saadaan ovio-osa.  Se kummalla  puolisolla on enemmän omaisuutta kuin avio-osan määrä, joutuu maksamaan tasinkoa toiselle puolisolle.

Voit tilata ositussopimuksen kaikkialta Suomesta: Koko Suomi. Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos,  Liminka, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Posio, Syöte, Taivalkoski,  Ranua, Kuusamo, Ruka, Rovaniemi, Inari, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Iisalmi, Vaasa, Jyväskylä, Turku, Pori, Satakunta, Ulvila, Rauma, Harjavalta, Kokemäki, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Lappeenranta, Raisio, Naantali, Kankaanpää, Salo, Akaa‎, Alajärvi‎ , Alavus‎, Espoo, Forssa‎, Haapajärvi‎, Haapavesi‎, Hamina, Hanko,‎ Harjavalta,‎ Heinola‎, Helsinki‎ Huittinen‎, Hyvinkää,‎ Hämeenlinna‎, Iisalmi,‎ Ikaalinen, Imatra,‎ Joensuu,‎ Jyväskylä‎, Jämsä,‎ Järvenpää, Kaarina‎, Kajaani,  Kalajoki‎, Kangasala‎, Kankaanpää,‎ Kannus,‎ Karkkila, Kaskinen, Kauhajoki‎, Kauhava‎, Kauniainen‎ , Kemi, Kemijärvi‎, Kerava,‎ Keuruu, Kitee‎, Kiuruvesi, Kokemäki‎, Kokkola, Kotka Kouvola, Kristiinankaupunki‎, Kuhmo,  Kuopio‎, Kurikka‎ , Kuusamo‎, Lahti, Laitila‎, Lappeenranta‎, Lapua, Lieksa‎, Lohja,‎ Loimaa‎, Loviisa,‎ Maarianhamina,‎ Mikkeli‎ Mänttä-Vilppula, Naantali‎, Nivala‎, Nokia, Nurmes‎ Raahe‎, Raasepori‎, Raisio, Rauma‎, Riihimäki‎, Rovaniemi‎ Saarijärvi, Salo,‎ Sastamala‎ Savonlinna, Seinäjoki,‎ Somero‎, Suonenjoki‎ Tampere, Tornio,‎ Turku,‎ Ulvila,‎ Uusikaarlepyy,‎ Uusikaupunki,‎ Vaasa‎, Valkeakoski, Vantaa, ‎ Varkaus, Viitasaari, Virrat‎ ,Ylivieska, Ylöjärvi, ‎Ähtäri, Äänekoski

Tutustu varainsiirtoveron maksamiseen verottajan sivulta