Etusivu » Kirjallinen hinta-arvio

Kirjallinen hinta-arvio 150 €

Kiinteisteistönvälittäjän (LKV) arviokirja asunnosta, kesämökistä tai talosta 150 €

Tilaa asunnosta tai kiinteistöstä puolueeton ja riippumaton kirjallinen hinta-arvio 150 € pankille vakuusarvoa, perunkirjaa, ositusta, ulosottoa tai verottajaa varten.  Kirjallinen arviokirja käy kaikille pankeille ja viranomaisille. Asunnon tai kiinteistön arvo nopeasti ja helposti suoraan sähköpostiisi! Arvion laatii aina kokenut kiinteistönvälittäjä (LKV) asunnon yksilöllisten ominaisuuksien ja markkinatilanteen perusteella. Jos tarvitset AKA-kiinteistöarviota, niin tutustu siihen klikkaamalla tästä.  Tutustu arvion laatimiseen ja usein kysyttyihin kysymyksiin tästä. 

Tilaa kirjallinen hinta-arvio netistä mistä ja milloin vain!

  • Arviokirja rivitalosta, omakotitalosta, kerrostalosta, tontista tai kesämökistä ja vapaa-ajan asunnosta
  • Laadimme kirjallisia hinta-arvioita asunto-osakkeista ja kiinteistöistä kaikkialla Suomessa!
  • Arvio suoritetaan asunnosta lähetettyjen valokuvien, tilaajan haastattelun, alueen toteutuneiden kauppojen, markkinatilanteen ja asunnon yksilöllisten ominaisuuksien perusteella

Asiakaskommentit

 "Kiitoksia kovasti hyvästä ja nopesta palvelusta! 🙂 Terv. Sonja"

" Olipa helppo ja mukava tilata! Terveisin Riitta"

"Uskomattomattoman hyvä juttu ja edullinen verrattuna muihin. Matti"

Kiitos arvion tekemisestä🙂! Homma on nyt hanskassa, päästiin asiassa taas etiäpäin.  Mukavaa ja aurinkoista kevään jatkoa sinulle😊. Elina

Tämäpä kävi näppärästi! T. Juho.T

Ota yhteyttä arvioitsijaan ja kysy lisää!

Maria Saarenpää, LKV, YKV
Maria Saarenpää, LKV, YKV
Sirpa Salopää, LKV, YKV
Sirpa Salopää, LKV, YKV
Kari Simppula, LKV
Kari Simppula, LKV
Katja Jaskari, LKV
Katja Jaskari, LKV
Jenni Timonen-Högli, LKV
Jenni Timonen-Högli, LKV

Arvion suorittaa aina kiinteistönvälittäjä (LKV) joiden yhteystiedot tästä

Tilaa asunnon hinta-arvion suoraan verkosta 150 €

Laadimme kirjallisia hinta-arvioita osakehuoneistoista ja kiinteistöistä ympäri Suomen.  Lähetä hinta-arviota varten asunnon tiedot arvioitsijalle suoraan verkosta.  Arvioitsija on aina tilauksen jälkeen Sinuun puhelimitse yhteydessä ja saat asunnon kirjallisen hinta-arvion nopeasti ja edullisesti suoraan sähköpostiisi 150 €.

Kiinteistönvälittäjän kirjallista hinta-arviota tarvitaan monenlaisessa elämäntilanteessa

Rivitalo- tai kerrostaloasunnosta, kiinteistöstä, talosta, autopaikasta, autohallipaikasta tai vapaa-ajan asunnosta (tai mökistä kuten maalla sanotaan)  tarvitaan kiinteistönvälittäjän (LKV) hinta-arviota monessa elämäntilanteessa, vaikka et sillä hetkellä suunnittelisikaan myyntiä. Arvokirjan kiinteistönvälittäjiltä saat nopeasti ja helposti Sinun tilanteeseesi sopivan ammattitaidolla laaditun asunnon tai kiinteistön kirjallisen arvon määrityksen esimerkiksi perunkirjoitusta, lahjakirjaa, rahoitusta, ositusta tai jotain muuta tarkoitusta varten.

Miten kirjallinen asunto-arvio tehdään etänä?

Arvokirjan 150 € kirjallinen kiinteistönvälittäjän laatima hinta-arvio laaditaan tilaajan ottamien kuvien ja tilaajan antamien kohdetietojen ja haastattelun perusteella. Kiinteistönvälittäjä arvioi kohteen yksilöllisiä ominaisuuksia samalla alueella lähiaikoina myytyihin ja myynnissä oleviin vertailukelpoisiin kauppoihin,  tutkii alueen kaavoitukseen kartalta ja sen hetkisen markkinatilanteen. Kohteen rakennusvuosi ja siihen tehdyt remontit kertovat kokeneelle ja alalla pitkään toimineelle kiinteistönvälittäjälle arvon muodostuksen lähtökohdat.  Arviokirjaa voi erillismaksusta tarvittaessa täydentää aina katselmuksella.

 

Milloin riittää pelkästään etänä laadittu 150 € arvio?

150 € kirjallinen hinta-arvio soveltuu tilanteisiin, jolloin arvion loppukäyttö tai -käyttäjä ei edellytä kallista perusteltua ja laajaa kiinteistön arviokirjaa vaan pelkästään kiinteistönvälittäjän hinta-arvio riittää. Pankit saattavat tässä tapauksessa puhua välittäjän sähköpostiarviosta tai suullisesta hinta-arviosta. Yleensä verottaja tai muu viranomainen ei myöskään edellytä katselmuksen tekoa arvion kohteessa. Sähköiset palvelut lisääntyvät kovaa vauhtia myös kiinteistövaihdannassa. Teknologia ja digitaaliset työkalut mahdollistavat myös kiinteisöarvioinnin siirtymisen osittain verkkoon. Etänä tilattu ammattilaisen laatima asunnon arvio on helppo, nopea ja turvallinen.

AKA-arvio pankille tai asuntokaupan riitatilanteeseen

Arvokirjasta saat myös auktorisoidun kiinteistönvälittäjän laatiman AKA -kiinteistöarvion. Pankki on saattanut pyytää sinua tilaamaan AKA-arvion asunnon tai kiinteistön vakuusarviota varten. AKA-arvion suorittaa keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistöarvioitsija. AKA-arviota varten kiinteistöarvioitsija käy tekemässä katselmuksen arvion kohteessa paikanpäällä ja tutustuu kohteeseen liittyviin asiakirjoihin, on yhteydessä rakennusviranomaisiin ja laatii saatujen tietojen perusteella n. 20 sivuisen perustellun arviokirjan liitteineen. Tilaa AKA-arvio tästä.

 

Kuka tarvitsee kirjallista hinta-arviota ja mihin tilanteisiin?

Asunnon, talon, tontin tai vapaa-ajan asunnon arviointi pankkia varten

Asunnon osto itsemyyjältä

Jos ostat asunnon suoraan omistajalta, pankki vaatii yleensä lainanvakuutta varten ostamastasi asunnosta kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion ostamasi kiinteistön tai huoneiston vakuusarvon määritystä varten.

Lisälainaa remonttiin

Pankki pyytää sinulta yleensä kirjallista hinta-arviota talosta, jos suunnittelet remonttia ja tarvitse remonttilainaa, Asunnon arvo on voinut myös nousta remontin jälkeen ja arviokirjan avulla sinulla on mahdollisuus saada takaajat pois lainavastuusta.

Vanhempien asunto lainan vakuutena

Jos lapsesi on ostamassa ensiasuntoa, saattaa pankki pyytää vanhempien asuntoa lainan lisävakuudeksi.  Lainan takausta varten tulee vanhempien talo, tontti tai kesämökki arvioida pankille kirjallisesti.

Arvio kirjallisena yrittäjälle

Yrittäjä voi tarvita kiinteistöstä, työhallista tai navetasta hinta-arviota kirjanpitoa tai sukupolvenvaihtoa varten.

Kirjallinen hinta-arvio asuntosijoittajalle

Asuntosijoittajat voivat tilata hinta-arvion pankille esimerkiksi lisälainaa varten uusiin sijoitusasuntoihin.

Edunvalvonnassa olevan henkilön kiinteistön tai asunto-osakkeen myyntiin tarvitaan digi-ja väestöviraston (DVV) holhousviranomaisen lupa.

Käypä arvo asunnosta verottajalle 

Jos haluat lahjoittaa vapaa-ajan asunnon lapsille, tarvitsee lahjaveroa varten arviota lahjoitettavasta asunnosta. Ehkä omistasi kiinteistön verotusarvo on pienentynyt ja omakotitalon arviokirjalla saisit kiinteistöveroa pienemmäksi? Kirjallinen arviokirja asunnosta tai kiinteistöstä on myös tarpeen silloin kun tehdään sukulaiskauppoja mahdollisesti alle käyvän hinnan.

Asunnon hinta-arviota kirjallisena tarvitaan perunkirjoitusta ja perinnönjakoa varten. Perukirjaa varten tulee arvioida esimerkiksi perittävän talo, tontti ja kesämökki. Kiinteistönvälittäjä arvioi kuolinpesään kuuluvan asunnon ja kiinteistön arvon ja saat hinta-arvion kirjallisena sänköpostiin.

Avioerossa mietitään mitä tapahtuu yhteiselle asunnolle. Kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion avulla voi päättää jääkö jompikumpi asuntoon vai laitetaanko se myyntiin. Joka tapauksessa avioliiton päättyessä tulee aina laatia ositussopimus. Osituksessa asunto jaetaan, jolloin se tulee ensin puolueettomasti ja kirjallisesti arvioida.

Ota yhteyttä tilataksesi 150 € asunnon kirjallisen hinta-arvion» tietosuojaseloste

Saatavuusalue

Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos,  Liminka, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Posio, Syöte,Taivalkoski,  Ranua,  Kuusamo, Ruka, Rovaniemi, Inari, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Iisalmi,Vaasa, Jyväskylä, Turku, Pori, Ulvila, Rauma, Harjavalta, Kokemäki, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Lappeenranta, Raisio, Naantali, Kankaanpää, Salo ja koko Suomi.

Koronaviruksen myönteinen vaikutus kiinteistönvälitykseen – Asunnon hinta-arvio ja kiinteistökauppa netissä

Kirjoittajalta Rosa Ruuskanen | helmikuu 28, 2021

Tiesitkö, että kiinteistökaupat onnistuvat täysin sähköisesti milloin ja mistä vain, vaikka omalta kotisohvalta? Sähköinen kiinteistökauppa kauppa on korona aikana turvallinen ja helppo tapa tehdä asuntokauppaa netissä. Myös kiinteistönvälittäjän arviokäynti eli kiinteistön tai asunnon kirjallinen hinta-arvio hoituu digitaalisten palveluiden ansiosta sähköisesti.…

Lue koko artikkeli

Kokonaisen kerrostalon arviointi

Kirjoittajalta Maria Saarenpää | helmikuu 5, 2021

Suunnitteletko kokonaisen kerrostalon ostoa ja pankki pyytää AKA-arviota vakuusarvoa varten? Vai onko sinulla omistuksessa kerrostalokiinteistö, josta tarvitset arvonmäärityksen tilinpäätökseen? Miten auktorisoitu kiinteistöarvioitsija arvioi kokonaisen kerrostalon ja mikä arvoon vaikuttaa? Markkinoille tipahtelee tasaiseen tahtiin yleensä 70-luvulla rakennettuja kokonaisia kerrostaloja myyntiin. Asunto-osake-…

Lue koko artikkeli