Etusivu » Kirjallinen hinta-arvio

Asunnon kirjallinen arviokirja 150 €

Asunnon tai kiinteistön kirjallinen arviokirja 150 €

Alueesi kiinteistönvälittäjän (LKV) laatima asunnon tai kiinteistön kirjallinen hinta-arvio 150 € .

Virallinen asunnnon tai kiinteistön arviokirja käy pankille, verottajalle, maistraatille, ulosotolle tai perunkirjoitusta varten.

Kiinteistönvälittäjän laatimaa arviokirjaa tarvitaan moneen tilanteeseen: Arvion kohde voi olla kuolinpesään kuuluva kiinteistö, ulosmitattu talo tai yhteisen asunnon arvio avioerossa. Verottajalle voi olla tarpeen selvittää kesämökin markkinahinta sukulaiskaupassa. Mihin tilanteeseen sinä tarvitset asunnon arviokirjaa?

Kirjallisen hinta-arvion hinta on 150 €. Arviolausunnon laatii aina LKV-tutkinnon suorittanut alueesi kiinteistönvälittäjä.

Arviokirja laaditaan yleensä kauppa-arvomenetelmällä eli arvio perustuu samalla alueella toteutuneisiin vertailukelpoisiin kauppoihin.

Arviota varten arvioitsija käy arvion kohteessa paikan päällä, aikaa tähän tulee varata n. 30 minuuttia. Arvioitsija haastattelee arviota varten arvion tilaajaa, joka vastaa antamistaan tiedoista arvion loppukäyttäjälle.

Arviolausunto on laajuudeltaan yhden A4 -tulosteen kokoinen, ja arvion tilaaja saa sen haltuunsa heti paikan päällä. Aina katselmus ei ole välttämätön; jos arvioitsija ei käy arvion kohteessa paikan päällä, lähetetään arvio tilaajalle sähköpostitse.

Vaativampien kiinteistökauppojen, kuten vakuusarviointien, tilinpäätösten, vuokrausten, osituksen ja perinnönjaon yhteydessä sekä riitatilanteissa arvioitsija harkitsee voiko käyttää  150 € suppeaa hinta-arviota vai onko lopputuloksen kannalta parempi laatia AKA-arviokirja.

Hinta

Hinta kuluttajille alk. 150 €
Hinta yrityksille alk. 350 €

Saatavuusalue

Oulu, Haukipudas, Ii, Kiiminki, Kempele, Pudasjärvi

Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa

Ota yhteyttä ja tilaa alueesi kiinteistönvälittäjän laatima 150 € kirjallinen hinta-arvio» tietosuojaseloste