Etusivu » Käypä arvo -Kiinteistön arvon määrittäminen 150 €

Käypä arvo -Kiinteistön arvon määrittäminen 150 €

Käypä arvo asunnosta tai kiinteistöstä tulee arvioida perintö- tai lahjaverotusta varten verottajalle.

Kiinteistön tai asunnon arviointi perunkirjoitusta varten on ensisijaisesti kuolinpesän veroilmoitus; perukirjaan merkitty omaisuuden käypä arvo määrittää kuolinpesän osakkaille tulevan perintöveron suuruuden.

Jos suunnitelmissa on lahjoittaa kesämökki lahjakirjalla lapselle, tulee myös lahjaveron määritystä varten arvioida kesämökin käypä arvo. Käyvällä arvolla tarkoitetaan sitä markkinahintaa, jolla omaisuus vaihtaisi omistajaa lahjoituspäivänä.

Tilaa asunnon tai kiinteistön arviointi tästä linkistä, hinta 150 €. Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa.

Käypä arvo- Kiinteistön arviointi helposti ja nopeasti verkosta

Kiinteistön arviointi perunkirjoitusta varten eli kirjallinen hinta-arvio on silloin tarpeellinen kun et ole myymässä asuntoa, mutta kiinteistön tai asunnon arvo tarvitaan perukirjaan tai Voit tilata virallisen kiinteistönvälittäjän arviokirjan verkosta mistä ja milloin vain täyttämällä tilauslomake tästä.

Saat kiinteistönvälittäjän omakätisesti allekirjoittaman arviokirjan nopeasti ja edullisesti suoraan pdf-tiedostona sähköpostiisi. Arviokirjan hinta on 150 € ja saat arvion kirjallisena kahden arkipäivän sisällä täyttämällä tilauslomake netissä klikkaamalla tästä. Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa.

Kiinteistönvälittäjän arviokirja moneen tilanteeseen

Asunnosta, kiinteistöstä, autopaikasta, autohallipaikasta tai vapaa-ajan mökistä tarvitaan kiinteistönvälittäjän arviokirja moneen tilanteeseen, vaikka et sillä hetkellä suunnittelisikaan myyntiä. Voit tilata virallisen arviokirjan netistä esimerkiksi perukirjaa, ositusta, lahjakirjaa, rahoitusta tai muuta tarkoitusta varten.

Yleensä ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä pystyy laatimaan arvion ilman paikalla käyntiä ja voit tilata virallisen viranomaisten hyväksymän arviokirjan nopeasti, edullisesti ja helposti suoraan verkosta hintaan 150 €.

Käypä arvo – miten asunnon tai kiinteistön arvo arvioidaan perukirjaan?

Verottajan ohjeistuksen mukaan perukirjaan merkitään asunnon tai kiinteistön käypä arvo. Käyvällä arvolla tarkoitetaan omaisuuden todennäköistä luovutus- eli myyntihintaa.

Käypä arvo -voiko arvioida itse?

Kuolinpesän osakas voi periaatteessa arvioida kuolinpesään kuuluvan asunnon todennäköisesti toteutuvan kauppahinnan itse vertailemalla omakotitaloa tai kesämökkiä Etuovi.com -internetpalvelussa myynnissä oleviin samankaltaisiin kohteisiin.  Saattaa kuitenkin käydä niin, että itse arvioi oman kodin arvon ylä- tai alakanttiin ja maksaa liian paljon tai vähän perintöveroa.

Järkevää on pyytää kiinteistövälittäjää määrittelemään asunnon arvoa.

Voit tilata helposti kiinteistönvälittäjän kirjallisen hinta-arvion perunkirjoitusta varten klikkaamalla tästä.

Käypä arvo – Miten arvioidaan?

Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon tai kiinteistön käyvän arvon eri menetelmiä käyttäen riippuen alueen markkinatilanteesta ja arvioitavan omaisuuden ominaisuuksista.  

Asunnon arvoa arvioidaan kauppa-arvo – tuottoarvo- tai kustannusarvomenetelmää käyttäen.

Perukirjaan ei voida merkitä kuin kiinteistön verotusarvoa. Kiinteistön verotusarvo on kaavamainen arvo, jonka Verohallinto vahvistaa kiinteistöverotusta varten. Tästä johtuen kiinteistöjen verotusarvot ovat yleensä käypää arvoa huomattavasti alempi, eikä niitä siksi voida pitää käypänä arvona.

Käypä arvo perukirjassa määrittää asunnon tai kiinteistön hankintahinnan

Kun kuolinpesään kuuluva asunto tai kiinteistö myydään, tulee myynnistä saadusta voitosta maksaa luovutusvoittoveroa. Luovutusvoitto lasketaan hankintahinnan ja myyntihinnan välisestä erotuksesta, josta sitten tulee maksaa luovutusvoittoa n. 30—34 % veroa.

Kuolinpesään kuuluvan asunnon tai kiinteistön hankintahinta katsotaan perukirjaan merkitystä arvosta. Toisena vaihtoehtona on käyttää hankintahintaolettamaa, joka on 20-40% myyntihinnasta riippuen omistusajasta.

Käypä arvo -Perukirjan arvoa korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella!

Asuntojen ja kiinteistöjen hinnat voi laskea tai nousta rajustikin lyhyellä aikavälillä. Jos kuolinpesään kuuluva asunto myydään ja siitä saadaan enemmän tai vähemmän kuin perukirjaan merkitty arvo voidaan perukirjan arvoa korjata toteutuneen kauppahinnan perusteella!

Jos henkilö on menehtynyt vuonna 2022, voi perunkirjan korjauksen tehdä vielä 31.12.2025

Tilaa kiinteistönvälittäjän kirjallinen hinta-arvio perunkirjoitusta varten 150 € tästä

Veroasioissa pitää aina kääntyä ensisijaisesti veroasiantuntijan puoleen. Kuolinpesän verotukseen voit tutustua alla olevista Verottajan linkeistä:

Toiminta-alue Koko Suomi: Oulu, Kempele, Tyrnävä, Muhos,  Liminka, Oulunsalo, Vaala, Utajärvi, Haukipudas, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kiiminki, Yli-Kiiminki, Pudasjärvi, Posio, Syöte, Taivalkoski, Ranua, Kuusamo, Ruka, Rovaniemi, Inari, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Hämeenlinna, Iisalmi, Vaasa, Jyväskylä, Turku, Pori, Satakunta, Ulvila, Rauma, Harjavalta, Kokemäki, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Lappeenranta, Raisio, Naantali, Kankaanpää, Salo, Akaa‎, Alajärvi‎ , Alavus‎, Espoo, Forssa‎, Haapajärvi‎, Haapavesi‎, Hamina, Hanko,‎ Harjavalta,‎ Heinola‎, Helsinki‎, Huittinen‎, Hyvinkää,‎ Hämeenlinna‎, Iisalmi,‎ Ikaalinen, Imatra,‎ Joensuu,‎ Jyväskylä‎, Jämsä,‎ Järvenpää, Kaarina‎, Kajaani,  Kalajoki‎, Kangasala‎, Kankaanpää,‎ Kannus,‎ Karkkila‎ ,Kaskinen, Kauhajoki‎, Kauhava‎, Kauniainen‎ , Kemi‎, Kemijärvi‎, Kerava,‎ Keuruu, Kitee‎ ,Kiuruvesi, Kokemäki‎ ,Kokkola, Kotka Kouvola, Kristiinankaupunki‎, Kuhmo,  Kuopio‎, Kurikka , Kuusamo‎, Lahti, Laitila‎, Lappeenranta‎, Lapua, Lieksa‎, Lohja,‎ Loimaa‎, Loviisa,‎ Maarianhamina,‎ Mikkeli‎ Mänttä-Vilppula, Naantali‎, Nivala‎, Nokia, Nurmes‎, Raahe‎, Raasepori‎, Raisio, Rauma‎, Riihimäki‎, Rovaniemi‎, Saarijärvi, Salo,‎ Sastamala‎, Savonlinna, Seinäjoki,‎ Somero‎, Suonenjoki‎, Tampere, Tornio‎ Turku,‎ Ulvila,‎ Uusikaarlepyy,‎ Uusikaupunki,‎ Vaasa‎, Valkeakoski, Vantaa, ‎ Varkaus, Viitasaari, Virrat‎ ,Ylivieska, Ylöjärvi, ‎Ähtäri, Äänekoski